06 - 21857036 info@fuelyourtalent.com

Over mij

Mijn naam is Marieke van der Spek. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als HR Business Partner opgedaan binnen grote internationale bedrijven zoals Cirque du Soleil, Yves Rocher, Danone en adidas group. Mijn focus lag voornamelijk in het optimaliseren van de organisatiestructuur, het opzetten van 'high performing' teams en het ondersteunen van leiders en medewerkers om het beste uit zichzelf te halen.


In 2015 verandere mijn leven volledig door een scheiding. Alles wat vaststond veranderde. Het maakte me onzeker maar toch ben ik gaan kijken hoe ik mijn leven opnieuw wilde invullen. Ik vertrok naar Amsterdam en probeerde langzaamaan te voelen wat ik wilde. Uiteindelijk heb ik dit moment aangegrepen om stap voor stap mijn leven zo te veranderen dat het goed voelde.


De behoefte was om alles om te gooien. Ik wilde verandering en echt contact. Mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en dus ben ik een internationale coaching opleiding gaan volgen. In eerste instantie dacht ik binnen de veilige wereld van adidas te gaan coachen maar een reorganisatie zorgde voor het moment om in 2018 voor mezelf te beginnen. Het voelde als een sprong in het diepe na altijd in loondienst te hebben gewerkt maar dit was wat ik echt wilde.


Het leven lachte me weer toe en ik vond mijn grote liefde. Ik heb het grootste deel van mijn leven in grote steden gewoond variërend van Rotterdam, toerend door Europa met een Circus, Montreal, Hong Kong en Amsterdam. Ik dacht altijd dat ik van de grote stad was. Maar vanwege mijn lief woon ik nu net buiten Culemborg op een boerderij samen met hem en onze twee honden. Ik geniet nu van de natuur zoals ik nooit eerder heb gedaan.

Eind 2019 ben ik gaan leren (en leer nog steeds) over het werken met psychedelica oftewel plant medicijn, magic truffels. Echt een bijzondere en magische aanvulling op mijn tool kit, vooral omdat dit bijzonder goed werkt in combinatie met coaching. Het heeft mij veel gebracht, verdieping en verbinding met mezelf en de mensen om mij heen. Ik gun dit anderen ook zo.


Ik krijg de meeste energie van het ondersteunen van mensen bij het (her) ontdekken van zichzelf, hun doelen, talenten, unieke kwaliteiten en deze optimaal te gebruiken. Volgens mij is iedereen daar uiteindelijk naar op zoek en ik help daarbij. Mijn missie is dan ook:

het ondersteunen en begeleiden van mensen om hun talenten en kwaliteiten optimaal te benutten om zo een gelukkig en fijn leven te creëren.

Ik doe dit niet altijd alleen maar met mensen die deze missie delen en waar ik een bijzondere klik mee heb, om zo meer mensen te kunnen bereiken en inspireren.